Referat fra turen til DOKK1 og Havneområdet den 28. april kl. 12,00 fra Miko Torv.

Vi var 38 tilmeldte og kørte fra Miko Torv kl. 12,00, pris medlemmer kr. 375,-

Da vi kom til Musikhuset, samlede vi vores guide op, som hed Leif, han er født og opvokset i Århus.

Dernæst fortsatte vi gennem Frederiksberg bydel, og han fortalte om bydelen og husene.

kl. ca. 13,00 var vi nået til DOKK1, hvor vi startede i parkeringskælderen, så gik vi videre til Borgerservice, som er kæmpe stort, med Cafe og forskellige møde rum i alle størrelser, så op ad rulletrappen til Hovedbiblioteket, hvor der også var en Cafe, og dagligstue, hvor man kunde sidde og læse, Biblioteket gik hele vejen rundt på 3 sider, så det var stort, i siden ind mod byen, holdt vejrtjenesten DMI til, hvor de sender Vores vejr fra. Vi var så heldige, at vi blev inviteret indenfor og fik fortalt alt om hvordan de lavede udsendelsen om aftenen af vejr vært Anders Brandt, det var virkelig spændende.

Så ned i bussen og ud på Århus Ø, hvor guiden fortalte os om de forskellige bygninger, ikke to er ens, og de ligger meget tæt.Som ekstra kørte vi til højre ad Kystvejen og ind på Trøjborg, hvor vores guide havde boet i sine første 18 år, så vi fik alt at vide om bydelen. så videre til Universitetsparken, som er et kæmpe område inde bag bygningerne, med grønne arealer og små søer, og vi så de var ved at gøre klar til dysten næste dag om at komme hurtigst over til den anden bred.

Så videre ad Langelandsgade og Høegguldberg gade mod Tivoli Friheden og Århus Stadion ud mod Marselisborg, hvor vi kørte rundt om Slottet, gennem Højbjerg og tilbage ad Marselis Boulevard, Ingerslev Boulevard til Friks parken, hvor der en stor byggeaktivitet. mod Viby, hvor vores guide blev sat af, inden vi kørte mod Restaurant Sølyst i Skanderborg.
Da havde vi også fået alt at vide om de forskellige bydele.

Vi var ved Sølyst kl. ca. 15,30 og fik kaffe, boller og lagkage, kørte så hjemad kl. 16,30, og var i Hammel ved 17 tiden.

En rigtig dejlig tur, meget spændende.

Inger Kjeldsen Sekretær

Tilmelding

Tilmelding til vores ture er til Rosa Madsen tlf. 20651883 el. Mail rosa.madsen@mail.dk