Tur til makværket og Testcenter Østerild

Onsdag den 27/9 kl. 7,30 var Aktive Kvinder Hammel på tur til Makværket.

vi var 49 deltagere, men kom lidt sent afsted, da en deltager var forsinket.

Vi kørte først til Kjellerup, for at hente rundstykker, derfra videre til Skive havn, hvor vi fik kaffe og et smurt rundstykke.

Så gik turen videre til Oddense til Makværket, hvor vi blev modtaget af frivillige, som arbejder der, og syr tasker i alle afskygninger samt sofapuder, Det bliver syet af rester fra diverse møbelfabrikker, alt overskuddet går til Børnecancerfonden.  Mange fik købt tasker og puder, som var udstillet i deres showroom. Alle som arbejder der har haft kræft eller udsat for en ulykke, så de ikke kan arbejde hele tiden.

Derfra gik turen over Veggesund til Vestløs Kro, hvor vi fik en 2 retters menu, lækker mad og venligt personale.

Efter middagen kørte vi til Østerild, hvor Testcentret for vindmøller ligger ude i en skov, der tester de alt indenfor støj, hastighed og størrelse på de store vindmøller. Der var udstillet en stor vinge på 62 m. samt et tårn, hvor man kunne komme op og nyde udsigten. Derfra videre forbi Frøstruplejren til Lild strand, hvor vi kunne købe frisk røget fisk. Derfra til Bulbjerg med udsigt og tilbage til Vestløs Kro, hvor vi fik kaffe og lagkage. På vejen hjemad kørte vi forbi Vejlerne, som er Danmarks største videnskabelige reservat.

 Vi var hjemme i Hammel kl. ca. 18,40, lidt forsinket.

En spændende tur med mange oplevelser.

Se andre referater​

  • Referater

Referat fra Sangaften med Vibeke Mølgaard Hansen

Der var 46 sangglade mennesker til stede denne aften, det var dejligt at se der var 3 mænd , som havde dristet sig med. Vi sang nogle dejlige forårssange. Nogle havde deltagerne ønsketog andre havde Vibeke forberedt, så der var både gamle kendte, og nogle som vi skulle lære. Hun var rigtig god til at fortælle lidt om både forfatter, og hvem der havde lavet musikken til sangene. Efter en times tid, trængte vi til at få smurt halsen. Det gjorde vi med kaffe og lagkage og en god snak omkring bordene. Det var tirsdag den 30. april 2024 vi afholdt denne aften med Vibeke Derefter sang vi igen, og nu var der lejlighed til at synge nogle fine aftensange. En rigtig vellykket aften.

Besøg på Elvis Museet Randers

Vi var 23 personer til arrangementet, og vi kørte i privat biler. Vi mødtes på P-pladsen ved Museet, og kom ind i Elvis Shoppen, hvor vi blev modtaget og budt velkommen, og vist ned i kælderen, hvor Henrik Knudsen stod klar til rundvisning og foredrag. Henrik var tidligere sælger af boremaskiner, men sagde sit job op i 90erne for at beskæftige sig med Sin store passion Elvis, og tog flere gange til USA og besøgte Elvis´s hjembyTupelo og Memphis og fandt forskellige effekter som han bragte til Danmark, og arrangerede forskellige arrangementer indtil han byggede Memphis Manson, som stod færdig i 2013. og vi fik alt at vide om hans liv, både som ung og sammen med sin kone Priscilla, som han fik datteren Maria sammen med. Hans afhængighed af stoffer, som var årsag til hans død i 1977 42 år gammel. han fortalte om de forskellige effekter, som var samlet på Museet, hans guitarer, ale hans plader, hans røde bil, en trehjulet motorcykel og hans båd, alle disse ting havde Henrik hentet hjem, og så hans tøj. Ja Henrik fortalte med entusiasme, og med mange sjove anekdoter. Henrik var også blevet æresborger både i Elvis´s hjemby og Memphis, men han har også været i USA 101 gange siden midt i 90erne. Der kommer stadig nye ting til museet. Efter 1,50 times rundgang og foredrag, gik vi op i restauranten og fik kaffe og kage, og hyggede os , kl. ca. 16,30 tog vi afsked og på vejen tilbage på P-pladsen, var vi inde og se hans fødehjem samt Johnny Cash Museet. En rigtig dejlig dag, med et underholdende foredrag.

Foredrag om Kongeskibet Dannebrog

Vi var 56 tilmeldte til vores foredrag ved Kommandørkaptajn Peter Schinkel Stamp. Kl. 19,00 bød Kirsten velkommen til alle inkl. Peter Stamp, derefter sang vi Nu smiler fager den danske kyst. Så startede Peter sit foredrag, og vi kunne høre at han virkelig gik op i dette smukke skib, som han betegnede som det smukkeste skib i verdenshavene. Vi fik en gennemgang af skibet lige fra det det blev bygget og søsat i 1932, og lavet af de fineste materialer, arbejdet ombord, og skibets betydning for Danmark, vores kultur, og danskerne. Hvordan arbejdet ombord startede i Januar, med 57 besætningsmedlemmer 2/3 er værnepligtige, resten er kokke, maskinmestre, officerer m.v. De værnepligtige blev undervist og uddannet til sommertogtet med kongefamilien, hvor de har et i maj og senere i september. Derudover er der udlandsrejser blandt andet i Norden , Grønland og Færøerne og andre steder. Peter fortalte livligt og viste videoer om disse rejser. Til sommer skal kongefamilien til Norge, Sverige, Grønland og Færøerne, og det er Peters sidste sæson med skibet, da han går på pension til efteråret. Efter det sidste sommertogt som slutter sidst i september sejler skibet til Frederikshavn, hvor det ligger indtil januar og bliver sat i stand efter alle kunstens regler Der var en kaffepause midt i foredraget, og det sluttede ca. kl. 21.00 Et meget spændende foredrag, hvor vi fik indblik i skibet på udvendig og indvendig med videoer og billeder, samt om Peters arbejde som Jagtkaptajn og Kommandørkaptajn.

Tilmelding

Tilmelding til vores ture er til Rosa Madsen tlf. 20651883 el. Mail rosa.madsen@mail.dk